Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Vurige liefde en Antilliaanse magie: Boekpresentatie Faya Lobi & Lezing Kaha di Òrgel

mei 13 @ 1:00 pm - 4:00 pm

€15

SPLIKA en Dutch Caribbean Book Club organiseren op zaterdag 13 mei 2023 een bijeenkomst vol vuur bij De Vaillant! Het belooft een onvergetelijke middag te worden waarbij we stilstaan bij het boek ‘Faya Lobi: 200 jaar vurige liefde in de diaspora’ en de magie van de Kaha di òrgel.

De Nederlandstalige roman ‘Faya Lobi’ van Ange Jessurun is een waar meesterwerk. Het is gebaseerd op waargebeurde verhalen, historische documenten en herinneringen die je meenemen naar het verleden. Het verhaal gaat over haar Chinese overgrootvader, die in 1865 van Hongkong naar Paramaribo is gereisd op zoek naar een beter leven. Ontdek zijn avontuurlijke en aangrijpende verhaal dat tot op de dag van vandaag nog steeds inspirerend is.

Daarnaast neemt Marfensel Osepa je mee in de magische wereld van de Antilliaanse cilinderpiano, beter bekend als de kaha di òrgel. Dit muziekinstrument is geliefd op de ABC-eilanden en sinds 2016 zelfs bijgeschreven in de Inventaris Immaterieel Erfgoed Nederland. Laat je meevoeren door de rijke geschiedenis en de ongekende magie van de kaha di òrgel.

Gegevens

Datum:
mei 13
Tijd:
1:00 pm - 4:00 pm
Kosten:
€15
Evenement Categorie:
Site:
https://www.devaillant.nl/boekpresentatie

Organisatoren

Stichting SPLIKA
Dutch Caribbean Book Club

Locatie

Theater de Vaillant
Hobbemastraat 120
Den Haag, 2526JS Nederland
+ Google Maps