Viering 100e geboortedag van Luis H. Daal in Den Haag

Ter gelegenheid van de 100ste geboortedag van de Curaçaose schrijver en dichter Luis H. Daal is er een speciale bijeenkomst in Den Haag. De herdenking vond plaats op zijn geboortedag 5 oktober 2019 in de Centrale Bibliotheek in Den Haag. De organisatie was in handen van de stichting SPLIKA  en Dutch Caribbean Book Club.

Tijdens deze bijeenkomst werd stil gestaan bij het leven en het literaire werk van Luis Daal. Allereerst werden er beelden  van  een gesprek met Luis Daal getoond.

Hierna werden 2 gedichten uit het werk van Luis Daal voorgedragen door Desirée Martis en Rienaysa Lamp-Antonia.

In een volgend fragment van een lezing van Luis Daal zelf, vertelde hij over de betekenis van de verschillende straatnamen in Otrabanda.

In dit fragment droeg hij een prachtig gedicht voor van zijn vriend Pierre Lauffer.

In een korte toespraak van de Gevolmachtigde minister van Curaçao de heer Anthony Begina vertelde hij, dat hij bij zijn eerste baan Luis Daal ontmoette op het Antillen Huis.

Daar werkte Luis Daal op de afdeling Cultuur. Hij vertelde hoe Luis hem heeft geholpen om goede Nederlandse en Papiamentse teksten te schrijven.

In het panel onder leiding van SPLIKA-voorzitter Ruben Severina met Rienaysa Lamp-Antonia, Libèrta Rosario en Paul Comenencia ontstond een interessante discussie.  De panelleden hebben uiteenlopende ervaringen gehad met Luis Daal persoonlijk of met zijn werk. Luis Daal was een harde en enthousiaste werker maar ook streng vooral over het  gebruik van de taal Papiamentu.

Tot slot nodigde Magda Lacroes-Felesita het publiek uit om te gaan kijken naar de vitrines waar zijn boeken, gedichten en artikelen te zien zijn die hij gepubliceerd heeft. Zij attendeert ook op de expositie in de Bibliotheek  Mongui Maduro op Curaçao waar veel meer te zien is over het leven en werk van Luis H. Daal.

Deel dit bericht:

Deel dit bericht: