Viering 28 jaar Stichting SPLIKA

Meer dan honderd belangstellenden, waaronder de Gevolmachtigd Minister van Curaçao de heer Anthony Begina, genoten op 15-9-2018 in theater De Vaillant te Den Haag van een programma van lezing en dans over Kaha di Òrgel.
Professor Joop Halman, hoogleraar innovatie en risico management aan de Universiteit van Twente gaf een overzicht van de geschiedenis van Kaha di Òrgel op de Benedenwindse Eilanden. Herman Wubbolts, voormalig scheepstimmerman en marinier gaf een uiteenzetting van de techniek en de werking.

Liefde voor de Antillaanse muziek en technische kundigheid werden door beide enthousiaste sprekers innemend naar voren gebracht.
Met een grandioze demonstratie sloot danser Marcelo Richards en enkele leden van SPLIKA pa Hóben deze interessante en feestelijke middag af.

Uitreiking Danki di Bròns 2018
Tijdens de bijeenkomst op 15-9-2018 van 28 jaar SPLIKA heeft de voorzitter van SPLIKA Ruben Severina de onderscheiding Danki di Bròns uitgereikt aan Marfensel Osepa.
Uit dankbaarheid voor zijn inzet gedurende de afgelopen 16 jaar om Kaha di Òrgel levend te houden in Nederland. Mede dankzij Marfensel Osepa is Kaha di Òrgel in 2015 geplaatst op de Nationale Inventaris van Immaterieel Erfgoed.

       

 

 

Deel dit bericht:

Deel dit bericht: