Papiaments-schrijvers gezocht voor EU-project

Binnen het project ‘Other Words Literature’ van de Europese Unie (EU) wordt een Papiamentstalige dichter of scriptschrijver uitgenodigd om geheel betaald mee te doen aan een acht weken durende Literaire Residency in Ierland. Het EU-project richt zich op de ontwikkeling van de schrijverskunst in de ‘kleine talen’.

Het gaat om de volgende soort ‘proposals’: literaire projecten die geschreven zijn in het Papiaments en die de auteur die zich aanmeldt kan afronden in acht weken.
Het moet om een op zichzelf staand literair werk gaan, maar mag wel onderdeel zijn van een groter project, zoals een hoofdstuk in een roman of een kort verhaal.

Alle genres worden geaccepteerd zoals fictie, poëzie, non-fictie, grafische romans, kritisch werk, (auto)biografieën of een script voor een toneelstuk.

De schrijver krijgt de reis vergoed, accommodatie, 30 euro per dag zakgeld, 2.500 euro schrijvers-‘fee’ voor twee maanden werk en publicatie van het werk vertaald in vijf talen op de ‘Other Words’-website.

De deadline voor de inschrijving is op 25 juni 2018 en kan rechtstreeks ingezonden worden naar donostiakultura@donostia.eus.

Er zijn meerdere criteria waaraan voldaan moet worden. Deze zijn terug te vinden op de website van http://www.otherwordsliterature.eu/.

Deel dit bericht:

Deel dit bericht: