SPLIKA viert 27 jarig bestaan

Zondag 10 september 2017 heeft SPLIKA haar 27 jaar bestaan groots gevierd.

 

Dit bijzonder heuglijk feit werd gevierd in het Diamanttheater in Den Haag. Met een zeer interessante en geanimeerde lezing van drs. Tim de Wolf.

De geschiedenis van Curaçao tussen 1947 en 1990 in geluid!

        

Tim de Wolf heeft tussen 2010 en 2017 het lakplaten- en geluidsbandenarchief met eigen opnamen van Radio Hoyer geconserveerd, geïnventariseerd en gedigitaliseerd. Uit 700 uur geluidsmateriaal laat Tim uiteraard opmerkelijke en interessante fragmenten horen. Unieke opnamen van de troubadours Augusto Gressman, en ‘Kimo’ Candelaria, opnamen van het orkest van ‘Tata’ Leonard en Estrellas del Caribe, programmafragmenten en de stemmen van onder andere Pierre Lauffer, Horacio Hoyer, Pater Brenneker en Ds. Mietes.

Naast alle mooie gevonden geluid fragmenten is de avond Caraïbisch opgeluisterd door Trio Los Aventureras onder leiding van Doy Salsbach.

          

Er was weer als vanouds een grote opkomst en onder de zeer vereerde genodigden waren de Gevolmachtigde Minister van Curaçao, de heer Anthony Begina, de directeur van het Kabinet van de Gevolmachtigde Minister van Curaçao mevrouw drs. N. Groot- Philipps alsmede de heer Paul Comenencia. Mevrouw Bianca van Steeg heeft ons ook vereerd met haar aanwezigheid als vertegenwoordiger voor de Nederlandse Taalunie.

De middag was zeer gezellig, informatief en geanimeerd.

 

Deel dit bericht:

Deel dit bericht: