Gesprek delegatie SPLIKA met directeur Koninkrijksrelaties van het Ministerie Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

Op 19 juli jongstleden had een delegatie van SPLIKA een gesprek met de heer Erwin Arkenhout, directeur Koninkrijksrelaties van het Ministerie Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Naast bestuursleden van SPLIKA waren ook de heer Bastiaan van der Velde en prof. dr. Ronald Severing aanwezig. Tijdens dit gesprek was het hoofdthema de wens om Papiaments geplaatst te krijgen op het Europees Handvest voor Regionale Talen of Talen van Minderheden. De gesprekken verliepen in eenvriendelijke en open sfeer.De heer Arkenhout zal het een en ander onderzoeken en over een paar maanden zal er weer een ontmoeting zijn met SPLIKA. De heer Severing nam van de gelegenheid gebruik om zijn laatste deel van het boek “Mosaiko” aan de heer Arkenhout aan te bieden.

Op de foto van links naar rechts Tirsha Isenia-Melfor, Willem Gijsen, Ruben Severina, Erwin Arkenhout, Ronald Severing, Ludgarda Lont-Steba en Bastiaan van der Velden.

Riba 19 di yüli último un delegashon di SPLIKA tabatin kòmbersashon ku Erwin Arkenbout, direktor Relashonnan den Reino di Ministerio di Asuntunan di Interior i Relashonnan den Reino. A parte di miembronan di direktiva, a partisipá na e delegashonnan akí tambe dr. Bastiaan van der Velden i prof. dr. Ronald Severing. Durante di e enkuentro akí a papia prinsipalmente riba nos deseo pa mira papiamentu protehá bou di Karta Europeo pa Idiomanal Regional òf Idiomanan di Minoria. E interkambio akí a tuma lugá den un ambiente ameno i habrí. Señor Arkenbout ta bai investigá un ke otro i denter di algun luna ta sigui kòmbersá. Prof. Ronald Severing a hasi uzo di e oportunidat pa entregá señor Arkenbout e último tomo di Mosaiko. Riba e foto momento di entrega.

Di robes pa drechi: Tirsha Isenia-Melfor, Willem Gijsen, Ruben Severina, Erwin Arkenbout, Ronald Severing, Ludgarda Lont-Steba i Bastiaan van der Velden.

Deel dit bericht:

Deel dit bericht: