Cursus spreekvaardigheid Papiaments

In het kader van de samenwerkingsovereenkomst tussen het medisch centrum van de Vrije Universiteit te Amsterdam en het DR.Horacio Oduber ziekenhuis op Aruba vond op 28 februari jl. de afsluiting plaats van de spreekvaardigheidscursus Papiaments voor de medische studenten van het VUmc.
Deze studenten gaan voor enkele maanden co-schappen lopen op Aruba. Het initiatief voor deze cursus komt van het VUmc. Het medisch centrum vindt het belangrijk dat de studenten door middel van een cursus minstens in staat zijn eenvoudige gesprekken in het Papiaments met de plaatselijke patiënten te voeren. De relatie arts-patient wordt daarmee bevorderd. Op verzoek van VUmc heeft SPLIKA voor deze cursussen een speciaal leermiddel ontwikkeld.

Op de foto zien we de groep co-assistenten die het certificaat Papiaments voor beginners hebben behaald met in hun midden docente Nathifa Martina.

Deel dit bericht:

Deel dit bericht: